Verlaag je rente, ga verhuizen en neem een restschuldfinanciering

maandag 22 juni 2015 | T.C. van Dasselaar FFP MBA MFP

Jaloers kijken huiseigenaren naar de lage hypotheekrentes van vandaag. Het zal je maar gebeuren. Je huis is in waarde gedaald, waardoor je niet je hypotheek kunt oversluiten. En pogingen om de hypotheekrente te verlagen zijn ook al niet geslaagd. En dus blijf je hangen in een veel te hoge woonlast. En het idee dat je in een woning woont die onder water staat, draagt ook bepaald niet bij aan een goed humeur.

Wat kun je dan nog doen?
Er is hier een simpele oplossing voor: Ga verhuizen!

De voordelen zijn, dat je zonder kosten  van je hoge rente afkomt. Bovendien zijn er aantrekkelijke mogelijkheden om je restschuld te financieren.
En dan blijkt na je verhuizing dat je nieuwe maandlasten lager zijn dan vandaag én dat je in een mooier huis woont dan vandaag.

Is dit een sprookje? Zeker niet! Er is van alles mogelijk. Zelfs met NHG.

Het draait hier wel om het probleem, dat uw woning onder water staat. Gelukkig dat de politiek hier een belastingmaatregel voor heeft bedacht. En nu moeten natuurlijk ook de banken nog meewerken. Vooral dat laatste is belangrijk. Maar als je hier de wegen weet, dan kom je daar ook wel uit.

Stel nu dat u nog ergens het idee hebt, dat u wil verhuizen, laat u dan niet afschrikken door borrelpraat. Laat het gewoon eens uitrekenen. Dat kost echt niet veel. In een uurtje weet je alles. En mogelijk kunt u dan weer dromen van een volgende stap. Een stap die u nu al vele jaren hebt uitgesteld.

Tim van Dasselaar
info@timvandasselaar.nl

Heeft u een vraag over deze blog?

Relevante blogs

T.C. van Dasselaar FFP MBA MFP

Van Dasselaar Pensioen & Financiële Planning

GOUDA